Jalkojenhoito toteutetaan aina sinun toiveitasi kuunnellen ja sinun voimavarasi huomioon ottaen.
Kotikäynnin yhteydessä keskustelen kanssasi terveystiedoista sekä tutkin ja hoidan jalkasi.
Tarkemmin sanottuna:
Kyselen terveystietoja perussairauksista ja lääkityksistä, jotka voivat vaikuttaa jalkojesi terveyteen.Näin ollen pystyn informoimaan sinulle asioista, joihin sinun on hyvä kiinnittää jatkossa huomiota jaloissasi.
Tunnustelen jalkaterän nivelien liikkuvuuksia. Virheasennot syntyvät huomaamatta ja ajan kanssa ne voivat lisätä vaivoja polvissa, lonkissa ja alaselässä asti.
Kartoitan käytössä olevien jalkineiden kokoa ja sopivuutta. Epäsopivat jalkineet ja jalkaterän virheasennot ovat usein syypää sitkeisiin kovettumiin ja känsiin.
Hoidan ammattimaisesti varpaiden kynnet ja jalkaterän ihon. Oli kyseessä sitten paksuuntuneet kynnet, känsät, syylät, sisäänkasvanut kynsi tai halkeilevat kantapäät.
Keskustelen jalkaterveydestä ja omahoidosta. Ohjeistan sinulle sopivia harjoitteita ja omahioto-ohjeita.
Lopuksi hemmottelen rasvaushieronnalla jalkasi ja keskustelen jatkohoidon tarpeesta.
Perus jalkahoidon lisäksi valmistan lisämaksusta silikonisia varvasortooseja, teen kynnen oikaisuhoitoa ja hoidan jalkojen virheasentoja ja kiputiloja hellävaraisella manuaalisella terapialla.
Mukanani kulkee kaikki tarvittava, jolla perus jalkahoito saadaan toteutettua asiakkaan kotona tai laitoksessa. Pakkaan instrumentit ja suojavarusteet omaan pieneen pussukkaan jokaista asiakasta varten, joita tarvitsen jalkahoidon aikana. Lisäksi minulla kulkee mukana erikoisinstrumentteja ja haavanhoitovälineet sekä pieni jakkara, jolla joko istun tai jolle asetan asiakkaan jalat. Asiakkaan hoitotuoliksi soveltuu kaikki tuolit, joissa asiakkaan on mukava istua. Mikäli istuminen on haastavaa, voi jalkahoidon suorittaa asiakkaan maatessa sängyllä tai sohvalla. Kynsien hoidossa käytän pientä moottoroitua poraa, joten pistorasia olisi hyvä löytyä hoitotuolin läheisyydestä.
Jalkahoidon hoitoväli on yksilöllinen ja vaihtelee ongelman ja kynsien kasvuvauhdin mukaan. Tyypillinen jalkahoitoväli on 8-12 viikkoa. Akuutimpia kiputiloja, kuten sisäänkasvaneen kynnen tai varvasväliin syntyneen haavan hoito toteutetaan 3 päivän -2 viikon välein kunnes tilanne rauhoittuu ja voidaan siirtyä seurantavaiheeseen ja lopuksi ennaltaehkäisyyn tilanteen uudelleen syntymisen ehkäisemiseksi.